Zaak: De Zutter

door Katrien Ryserhove

ISBN/EAN: 9789080850187

NUR 1: 402 - NUR 2: 339 - oktober 2012

Op 13 juli 2010 opende zij het gerechtsdossier 'Zaak: De Zutter'. 84 jaar oud stof werd voor het eerst weggeveegd van deze mappen en de documenten werden omzichtig en behoedzaam op de leestafel gelegd, geopend en Katrien.... begon te lezen.

Bijna twee jaar deed zij erover om alle verslagen van verhoren, tekeningen, anonieme en minder anonieme brieven te lezen en te analyseren. Bijna twee jaar deed zij erover om minutieus alle puzzelstukjes samen te leggen om te weten te komen wat er precies op die noodlottige kermisnacht met Hector De Zutter was gebeurd en wie de echte dader was... Zij kreeg een beeld van de sociale toestand van het Beernem van 1926-1928. Vooral de angst van de Beernemnaars droop als het ware uit het dossier.

In tegenstelling tot het vooropgestelde doel werd dit geen puur non-fictie boek maar een verhaal - een waar gebeurd verhaal - vanuit het standpunt van de emotionele maar krachtige persoonlijkheid van Julienne De Zutter, de zus van het slachtoffer. Het boek dat u nu kan lezen is non-fictie roman geworden.

Het boek werd aan publiek en pers voorgesteld op 7 oktober 2012.

Verkrijgbaar en kan besteld worden in de boekhandel.